TAKUULLA tarkkuutta

Huolto ja urakointi

Refitemiltä sujuu kylmä- ja jäähdytyslaitteiden sekä kiinteistöjen lämpöpumppujen huolto, korjaus ja urakointi kokoon tai ikään katsomatta. Meillä on yhdistettynä usean vuoden kokemus niin kylmätekniikasta kuin putki-, sähkö- ja hitsaustöistä. Refitem on mukana Luotettava Kumppani -ohjelmassa, jäsenenä Suomen Kylmäliikkeiden Liitossa, ja meillä on Tukesin myöntämä kylmäalan pätevyys sekä sähköpätevyys 2.

Edistyksellistä kylmätekniikkaa

Nykyaikaisen vapaajäähdytystekniikan ja lämmön talteenoton avulla säästyy huomattavasti energiaa läpi vuoden. Energiankulutusta on mahdollista pihistää, kun vanhaakin jäähdytysjärjestelmää modernisoidaan. Valitse Refitem, niin saat yrityksellesi luotettavan, ratkaisukeskeisen ja vuotuista energiankulutusta optimoivan yhteistyökumppanin.

Tutustu tarkemmin klikkaamalla:

 

Huolto

 

Urakointi

 
 
 
kylmalaite_14.jpg

Huolto

Säännöllinen huolto kylmälaitteelle varmistaa, että laite toimii asianmukaisesti ja tehokkaasti, eikä kuormita ympäristöä. Perusteellisen kylmäkonehuollon tuloksena tiedetään, milloin laite tarvitsee seuraavan huollon ja milloin on aika uusia laite kokonaan. Arviointi voidaan suorittaa säännöllisen kylmälaitteen huollon yhteydessä.

Kylmälaitteen haltijana sinun täytyy

 • varmistua asennuksen, huollon tai tarkastuksen suorittavan henkilön pätevyydestä

 • huolehtia laitteen tarkastamisesta kylmäainevuotojen varalta asetuksen mukaisin määräajoin

 • huolehtia siitä, että laitteesta pidetään huolto- ja tarkastuspäiväkirjaa

 • varmistua kylmäaineiden talteenotosta, kun laite poistetaan käytöstä

Kylmälaitteissa käytettävien kylmäaineiden osalta lainsäädäntö on muuttunut. Laitteiden vuototarkastustiheyteen vaikuttaa kylmäainemäärän lisäksi kylmäaineen tyyppi. Mitä voimakkaampi kasvihuonekaasu kylmäaine on, sitä useammin laite on kylmäainevuotojen varalta tarkastettava.

Huollamme, korjaamme ja urakoimme merkkiriippumattomasti kaikki kylmä- ja jäähdytyslaitteet sekä kiinteistöjen lämpöpumput kokoon tai ikään katsomatta.

Tutustu aiheeseen tarkemmin:

Kylmälaitteen haltijan velvollisuudet


Onko kylmälaitteesi yksi näistä?

Huollamme esimerkiksi seuraavat merkit:

Acson, Aermec, Aircool, Alco, Alfa Laval, Argo, Aspen, Atlas Copco, Bitzer, Blue box, Carel, Carly, Carrier, Chiller, Ciat, Climaveneta, Clint, Cliref, Clivet, Condair, Coolex, Copeland, Cubigel, Daikin, Danfoss, Defensor, EBM, Ekocoil, Elco, Eliwell, Emerson, Felzer, Fincoil, Fläkt Woods, Frascold, Friga-Bohn, Fujitsu, Galletti, GEA, Gebwell, Hanbell, Hermetel, Hiref, Hiross, Hitachi, Honeywell, Huurre, Hygromatik, IVT, Johnson controls, KAC, Kaeser, Koja, Lae, LG, Legrand, Lunite, Luve, Lämpöässä, Maneurop, Mastercella, Metos, Munters, Mitsubishi, Mitsui, Nibe, Norpe, Optyma, Panasonic, Pemco, Porkka, RC, Refcomp, Rittal, Rhoss, Sabroe, Samsung, Sanyo, SCM, Searle, Sharp, Silensys, Sporlan, Swep, Technibel, Tecumseh, Thermia, Toshiba, Trane, Uniflair, VRF, VRV, York, Zanotti

 

Huoltosopimus

Jätä kylmälaitteesi huoltovastuu meille. Meiltä saat laitekohtaisesti räätälöidyn ympärivuotisen huoltosopimuksen, joka kattaa kylmälaitehuollon lisäksi kylmälaitteen elinkaaren kartoituksen. Näin voit varmistua, että laitteesi toimii oikein ja vältyt ennakoidusti suuremmilta ongelmilta. Vaikka kylmälaitteita olisi useampi ja laiteluettelot hukassa, tai jopa kokonaan tekemättä, me teemme samalla laitekartoitukset sekä kokoamme loppukäyttäjälle laitekohtaisesti tarvittavat tiedot sähköiseen muotoon.


Energiasäästö

Hyvin suunniteltu ja optimoitu kylmälaitos on energiatehokas. Vapaajäähdytystekniikan ja lämmön talteenoton avulla saavutetaan entistä enemmän energiasäästöä kaikkina vuodenaikoina. Nykyaikaiset komponentit ja laitteet mahdollistavat uupuneenkin laitteiston saneerauksen energiaystävällisemmäksi. Tarjoamme merkkiriippumattomasti laitekohtaiset säätö- ja energiatehokkuusparannukset niin vanhoille kuin uusille kylmälaitteille.


 
kylmalaite_12.jpg

Urakointi

Refitemin ammattitaidolla hoituu monimuotoiset ja laajemmatkin kylmäalan urakat. Yrityksen vantteran osaamisen ja taitavaksi todettujen yhteistyökumppanien myötä urakan läpivienti on vaivatonta. Urakat voimme tehdä myös kokonaisvastuulla, joka sisältää tarvittavat putki-, sähkö- ja rakennustyöt. Kokonaisvastuu-urakka on asiakkaalle mutkaton, nopea ja yleensä myös kustannustehokkain tapa urakan toteuttamiseksi.

Käytämme vain säännösten mukaisia materiaaleja sekä tarvikkeiden hankintaan luotettavaksi todettuja toimittajia.

Kylmiöistä kylmähuoneisiin

Meiltä luonnistuu kätevästi kylmätekninen urakointi yksittäisistä laitteista mittaviin tiloihin, kylmiöistä kylmähuoneisiin ja kylmävarastoihin

 • ilmanlämpöpumput ja Multisplit-laitteet

 • kaappi- ja vakioilmastointikoneet

 • kylmiö- ja pakkashuoneet, pakkasvarastot

 • ammattikeittiöiden ja ravintoloiden kylmälaitteet

 • elintarviketeollisuuden lämpötilojen valvonta- ja rekisteröintilaitteet

 • serveritilojen jäähdytykset

 • laboratorio-, prosessi- ja tuotantotilojen jäähdytykset

 • liikekiinteistöjen jäähdytykset

 • vedenjäähdyttimet ja kylmävesiasemat

 • vanhojen jäähdytyslaitteiden modernisoinnit

 • jäähdytysyksiköt, jäähdytysvesiputkistojen asennukset sekä muutostyöt

 • ilmankuivaus- ja kostutusjärjestelmät

 • elementtihuoneet


REFFIT

Markkinoilla oleva tai aiemmin asennettu kylmälaite ei aina fyysisesti sovi tai teknisesti sovellu asiakkaan jäähdytystarpeeseen. REFFIT-palvelussa suunnitellaan ja rakennetaan jäähdytysjärjestelmä yksilöllisesti kohteen erikoistarpeisiin. Kun kohdekohtainen jäähdytysjärjestelmä on erikoisvalmisteinen, on helppoa arvioida sen tuleva huollon tarve, energiankulutus ja elinkaari.